kolmapäev, 10. oktoober 2012

Õhtu Lahtis.

Jälle kord sügis ning jälle mõnel sõbral tekib tahtmine minna Lahti linna värvilisi purskkaeve pildistama. Mis ka mitte, mõtlen mina ja sõidan kaasa. Sõites elukohast 91 km sinna mõtlen sõidu ajal, et pidin nüüd lubama, aga samas loodan mõne asjaliku pildigi saada pimedas sügisõhtus ja pealegi ei saja vihma ning loota on selget tähistaevast. Tee peal olles võib näha kaunist päikeseloojang koos õrnroosade suurte pilvemassividega, aga aeg kiirustab takka ning peatuda ei ole võimalik, sest peame enne kella 19 kohal olema, sest täpselt sel kellaajal  algab Lahtis värviliste purskkaevude etendus. Kuna olen neid ka eelneval kahel aastal pildistamas käinud, siis tean enam- vähem, mis ees ootamas. Pildistajaid oli kogunenud omajagu, samas ka mitmeid pealtvaatajaid ja võtsin koha sisse peaaegu seal, kus eelmiselgi aastal ja põhimõttega, et linnatuled väga segama ei hakkaks pildistamisel kui veemängud algavad. Sel korral väga ei vajutanudki päästikule, kuid sellegipoolest suutsin tekitada piisavalt praaki (statiiv värises), aga need värinad veevoolus meeldisid sedavõrd, et otsustasin paar pilti ka siia vaatamiseks lisada. Veevoolu võib ka niimoodi koos muusikaga näha. Purskkaevude värviline vool koos vahelduva muusikaga kestab täpselt 30 min ning peale seda sai ka Lahti linna sadamas mõned kaadrid pimedal ajal  tehtud. Linna sadam asub otse Sibeliuse kontserimaja kõrval. Siin siis mõned killud tollest õhtust, mis olid täis värve, täis muusikat, selget ja jahedat sügistaevast Lahti linnas.






kõlab muusika, muusika
vaade sadamast linnale
vasakule jääv hoone on Sibeliuse kontserimaja Lahtis
Lahtis on suusahüppe mägesid tervelt kolm, siin pildil on üks nendest
majakatuled ja tuled akendes
sügisel kl 19.49 on juba pime
Sibeliuse kontserdimaja peegeldus vees
vaikne
valgus akendes, peegeldus





8 kommentaari:

  1. Minu meelest on see reis sul õnnestunud ning tasustatud mõnusate kaadritega ... mitmed väga õnnestunud kaadrid nii purskkaevust kui ka sadamast. Huvitav, et olen küll kahel korral Lahtis käinud aga pole kuulnud sest värvilistest purskkaevust enne. Kas see etendus toimub vaid sügisel ja mingitel päevadel ning kellaaegadel või kogu suveaja samuti? Uudishimu on suur.

    VastaKustuta
  2. No mis ma ütlen - VÄGEV
    Vaatepilt nagu meil siis, kui valgus kõnnib keskerakonnas(või oli see Kadriorus).Ainult selle vahega,et muulaste hordid ei jaluta sust lihtsalt üle.Mulle on alati meeldinud pimeda pildid.Pean vist ahvimisretke Tallinnas ette võtma... :)

    VastaKustuta
  3. Kuna olen ise vaid okt, nov käinud siis tean seda öelda, et nendel kuuldel on seal see vee valguse-, muusikaetendus iga päev ja algusega kl 19 , kestab 30 min. Algab aga suvekuudel juba, siis paar korda päevas ning kestus poole lühem. Veel tänagi annab väsimus enda tunda peale tööpäeva, sest eile jõudsin koju kella kümne paiku, tagasiteel oli terve Lahti tee suures udus, täitsa ebameeldiva tunde tekitas kui suured rekkad vastu kimasid, tuled kaugelt ning kõrgelt enne liikumas autoni justkui ufod. Ilmarile aga, et linnas on salajasi asju jah, tasub pilku peal hoida ning kaamera kaasa võtta :))

    VastaKustuta
  4. Minul on kerge aukartus nende suhtes, kes just pimedas oskavad pilte teha! Jaa, Ingrid Sul on see käik asja ette olnud!

    VastaKustuta
  5. Imepärased oskused on sul ! Tee nüüd neist piltidest muusikaga video ka ! :)

    VastaKustuta
  6. Vot sellist asja tahaks küll näha :) Võimas veemäng. Õhtune linn oma tuledes ja siin veel veepeegeldustega on ikka ilus küll. Kordan Jüri ütlemist, oled sealt palju häid kaadreid saanud :)

    VastaKustuta
  7. Imeline! Neid kaadreid meenub Jerevan, kus samasugust purskkaevude-, värvide-, vee- ja muusikamängu nautida sai!
    Tõesti, väga kaunid kaadrid! Aitäh!

    VastaKustuta