esmaspäev, 3. veebruar 2014

LUMESAJUNE NÄDALAVAHETUS.

Plaanid olid puhkepäevadeks vaikselt tehtud juba nädala sees kui väljas paukus korralik pakane ning päike loojus iga päev suurejoonelise värvidemänguga. Kui oled tööl, siis sellest ilust saavad osa vaid silmad, kaamerasse talletada ei jõua, sest ilus valgus kaob ikka veel suht kiiresti pärast loojangut. Kuid võta näpust, ilm korraldas hoopiski nädala lõpuks korraliku lumesaju, pilvise ilma ja tuulega. Välja tuli end ju toast ikka ajada ning niimoodi ma siis nautisingi tihedat lumesadu ja püüdsin kaamerasse seda, mis endale silma jäi ja lõbu pakkus. 
Olge lahked, killukesi ka teile vaatamiseks. 





Ratsul särtsu jagus.

Mõni lausa tukkus lumes.

Allkiri kõrrepõllul.
Kaasiku muster.
Juhuslik jalutaja tõttas läbi saju mind tervitama. 

Ikka lustiga.


Paar asjalikku sinitihast ka siis minu poolt pakutavas söögilauas. Tegelikult neid sööjaid on hulga rohkem, aga ei raatsi neid  kuidagi segada nende toimetuste juures rohkem ja meelsamini vaatan ma neid aknast.
Tallinna turult kaasa ostetud pekk on väärt kraam pakases ning need kaks suurt tükki peavad veel kaua kase tüve küljes vastu ja pakuvad lindudele meelepärast. Sinna mahub neid ka kümme lindu korraga sööma.
Naudime koos talverõõme edasi ja hoiame jalad soojas!

3 kommentaari:

  1. Ega see lumesaju tabamine polegi nii lihtne, sul on hästi õnnestunud. proovisin ise ka pika säriajaga, aga siis tulid jälle kõik nii heledad ja üle valgustatud

    VastaKustuta
  2. Mina kasutasin ava f 10 või f 11 ja säri 1/500, 1/640 ning objet 70-300 suumisin lumesajusse, iso1600 ning ikka manuaal, mida põhiliselt meeldib kasutada, aga eks sõltub ju tulemusest mida soov haarata ja kuidas :)

    VastaKustuta
  3. Noh fotograafid! Ingridil ju õigus: lume ja vihma piltimiseks ikka lühike säri ja avaga/ISOga saab mängida! Ega kerge pole, aga proovima peab! Siit seeriast meeldis üksik puu, inimene ja koer koos lumesajus ja siis veel punase auto minek teel

    VastaKustuta