esmaspäev, 10. september 2012

Roosiline ja 1. september.

Päev oli küll sombune ja pilves, kuid alati muudab mu meele rõõmsaks võimalus minna Hatanpää parki Tamperes. Üks minu suur lemmikkoht Tamperes ja seda siis erinevatel aastaaegadel, kus kaunid vanad puud, lilled ja roosiaed on valmis alati sind üllatama, erinevad linnud ja lustlikud oravadki meele ikka rõõmsaks suudavad teha.  http://www.tampere.fi/english/environmentandnature/greenareas/parks/hatanpaa.html

 Selgi korral püüdsin pildile saada mõne roosi enne sügistuulte ja vihmade saabumist, kuid erinevuseks oli siis sel korral see, et meelde jätta ka roosisortide nimed. Siin siis valik roosisorte ja mõned õied sellest päevast.
Sebastian Kneipp
Westerland
Roter Korsar
Austriana
Piroschka
Monica
Music Box
Amsterdam
Nostalgie
A Capella
Rhapsody in blue
Peace
Elveshörn
Lions Rose
Jazz

               Pargis õitses rikkalikult Alpi elulõng.

Alpi elulõng, Clematis Alpina


Lõbusad sabakesed hõljusid tuuleiilidega siia- sinna. 



Sügiskuu värve oli näha ka metsviinapuul.

Üksik punane liilia jätkas uhkelt õitsemist. 



Viljad on valmis.


Partidel on kiired ajad möödas ja nüüd võib ennast ja sõbrannatki imetleda. 



Tagasiteel koju jäi kaamera ette ka kena sookurepere, kes söögipoolist põllult võttis.



Peagi on aga meil kõigil oodata postkasti teadet, et alanud on sügis!

2 kommentaari:

  1. See valge kujundus oli nii pidulik, mis sul enne oli!!! Aga see vaid minu arvamus, eks tee ikka nii nagu ise oma silmale hää tundub!Roosid on tõesti kunglikud lilled ja hea, et nimesid märkasid lisada! Kirjutasin FB-i blogeri õpetsi, aga usun, et peaksime olema ühel ajal Skypes, et täpsustada käike!!!

    VastaKustuta
  2. Oled ühest pargist uhke roosikollektsiooni saanud. Kummaline, et suutsid kõikide õite juurde ka sordinimed lisada ... kas hea mälu või hea sortide tundmine ... mina oleksin suutnud lisada vast vaid punane roos, roosa ja valge ;)

    VastaKustuta