laupäev, 6. aprill 2013

Uus algus.

Kevad on juba mõnda aega olnud meiega, kuid siiani on tõelisi kevadmärke veel väga vähe märgata olnud. Nüüd siis saabus minu jaoks see päris kevad, sest laululuiged on jõudnud kaugelt rännakult tagasi. Esimest korda nägin neid siis kolmapäeval järvel. Järv on veel väga jääs ja inimesed võtavad viimaseid hetki selle peal. Ikka on näha sellel suusatajaid, koertega jalutajaid ning kalamehi. Veidi lahtist vett on aga just nii palju, et mõned neist tagasi saabudes siia maanduvad, sest seda on ju ikka tehtud siin kevadel. Õiged pesitsuspaigad on hetkel veel paksu jääkatte all ning tulebki siis siit seda toidupoolist leida. Kolmapäeval oli luikesid kuus, õhtupoole lisandus veel üks lind. Sama palju oli neid ka veel kahel järgneval päeval. Kuid täna, laupäeval, neid vaatama minnes oli aga üllatus suur, sest kokku lugesin juba üksteist lindu. Palju oli noori laululuikesid nende seas. Pisikesed nägelemised kuuluvad ka asja juurde ja see mõnus ning eriline häälitsus muidugi ka. Millegipärast meenutab see häälitsus mulle vana auto signaali, kerge tuuttuut kõlab ikka mõne linnu nokavahelt. Hetkel on raske neil hommikusest jääkirmest läbi pressida, noored linnud püüavad seda ujudes teha. Vanemad linnud on juba palju kogenumad ja ronivad jää peale ning kõnnivad uude kohta, kus siis vette laskutakse ja hakatakse toitu otsima. Käimine jääl pole kohe kindlasti neile meeltmööda, libe ju koledasti.Toon teieni mõned pildid nendest kaunitest lindudest, mida olen nende kolme päeva jooksul kaameraga suutnud talletada.



















































5 kommentaari:

  1. Jaa, kaunid ja väärikad linnud, eks sa pead nüüd silma peal hoidma nende tegemistel ja meile ka pajatama

    VastaKustuta
  2. Kahjuks varsti on nad läinud oma pesitsus kohtadele kui vaid jää seda võimaldab.

    VastaKustuta
  3. Väga kaunid hetked ja imelised linnud!
    Aitäh jagamast!

    VastaKustuta
  4. Tore vaatamine.
    Väike nõuanne. Usun et sa kasutad hetkel piltide puhul suurust keskmine ... kasuta pigem x-large või väga suur. Siis ei pea igat pilti eraldi avama ning saab nautida pilte koos tekstiga. Ruumi Sul ju selleks on... yekst on hulga laiemal alal kui pildid ... noh ja visuaalselt veelgi söödavam ;)

    VastaKustuta
  5. Aitäh vaatamast! Ma pean tunnistama, et ei oska paljusid asju siin bloggeris veel, aga tänud soovitamast siis hetkel seda pildi suurust.

    VastaKustuta