esmaspäev, 29. aprill 2013

Rästa eri.
Eile pargis jäid silma energilised ja mõnusalt kättkätt häälitsevad rästad. Tundus põnev neid jälgida ja eriti peale suurt veelindude pildistamist pidasin neidki põnevateks modellideks. Ega nad meeleldi poseerida ei soovinud, tähelepanelikud jälgijad ning kiired lendajad nagu nad on. Sebivad ja jooksevad, teevad oma toredaid häälitsusi kaaslasele ja muudavad kehahoiakuid tihtipeale. Süüa õnneks nüüd jagub tõesti lindudele palju. Rästad on osavad vihmaussi püüdjad, justkui kuulataks pea viltu, tegelikult vaid ootab sobivat hetke kui ussike on ninaotsa mullast välja pistnud ja sopsti ongi uss noka vahel ning tiritakse osavalt mullast välja. Lõnks ja läinud see ongi. Oravaga oli ühel rästa paaril palju jagelemist. Nimelt teadis orav vägagi hästi kuhu ta oli oma rikkalikud pähkli tagavarad peitnud, mida pargis jalutajad ikka aeg- ajalt neile külakostiks toovad. Nii käis ta neid siis välja kraapimas mulla alt, samas rästad ründamas teda. Kiire jooks pähkel suus tagasi vana pärna lõhesse, kus siis turvaliselt pähleid nosis. Seejärel kordus jälle rästaste ja orava vastasseis ning orav pähkliga tagasi jälle turvapaigas. Ei saanud mitte jätta pildistamata ka viimast jääd, kuigi see hakkab vast juba ununema. Siinkandis veel jagub järvedel jääd ja need mõned kaadrid mis tegin jääst, tundusid  olevat veel huvitavad ja pildistamist väärt. 




vastasseis, orav ja rästas
jälle pähkel üles leitud
no olen ma osav
juba pisike pidulaud  oraval
tänaseks on kindlasti seegi jää sulanud, sest pildistatud eile
kaitses
hirmutas mind
pärnal veel eelmise aasta kaunistused

rõõmu õitest
piiri peal
julge asend
passi passi seal
terane
lõnksti
proua sööb ja mina pean sinu pärast siin passima
läksime mõlemad oma teed





Laul teeb rinna rõõmsaks!

2 kommentaari:

  1. peaks kunagi tulema vaatama kohe seda teie kanti ... piltide järgi on mulje, nagu elaksite metsade ja laante keskel ;)

    VastaKustuta
  2. Need pildid on tehtud Tamperes ja Hatanpää pargis ning rooside õitsemisaegu on seal kaunis, vanad pärnad on ka muidugi kaunid. Metsasid siiakanti jagub ja pole see ülelahe midagi erilist ju siia kohale visata ;)

    VastaKustuta